Ugrás a tartalomra

Putyin a szankciók eltörlését reméli az EU új vezetőitől

2019.07.05
07:16
2019.07.05
07:23
Forrás
MTI
Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók "egyik félnek sem váltak hasznára".

Az Oroszországgal való kapcsolatok újraindítását, ezen belül elsősorban az uniós szankciók eltörlését szorgalmazta az Európai Unió új vezetőitől Vlagyimir Putyin orosz elnök a Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel csütörtök este tartott sajtótájékoztatón Rómában. Ukrajnával kapcsolatban kijelentette, hogy Oroszország kész megtenni az első lépést, mivel Moszkva már megszokta, hogy - mint fogalmazott - 'az első lépést mindig nekünk kell megtenni".

Az orosz elnök sürgette az Egyesült-Államok és Kína közötti kereskedelmi megállapodást. Venezuela kapcsán kizárta a külső beavatkozást, ehelyett párbeszédet és demokratikus választásokat javasolt. Azonnali tűzszünetet szorgalmazott Líbiában, aggodalmát fejezve ki a Szíriából a líbiai harctérre átszivárgó idegen harcosok miatt. Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kiemelte, hogy Oroszország "megkerülhetetlen" partner a nemzetközi biztonság fenntartásában.

EU
Vlagyimir Putyin

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.