Ugrás a tartalomra
Tanjug / AP / Gavriil Grigorov, Sputnik

Putyin Törökországba látogathat az orosz kivitelezésű atomerőmű felavatására

2023.03.30
09:41
Forrás
MTI
Az ország déli, Mersin tartományában épült létesítmény Törökország első atomerőműve.

Vlagyimir Putyin április 27-én Törökországba látogathat az orosz kivitelezésű Akkuyu Atomerőmű ünnepélyes felavatására - közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök. Egy török hírtelevíziónak adott interjúban Erdogan azt mondta, hogy Putyin személyesen utazhat el Mersinbe, vagy videokonferencia keretében vehet részt a megnyitón. A tervek szerint évi 35 milliárd kilowattóra áramot fog termelni, ami a török áramszükséglet mintegy 10 százaléka.

Az üzem orosz tulajdonban marad, és az üzemeltető is orosz fél, a török állam pedig garantálja a villamos energia megvásárlását egyeztetett áron.

Törökország
Vlagyimir Putyin
atomerőmű

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű