Ugrás a tartalomra

Rekordturizmus

2024.02.21
19:29
2024.02.21
20:24
Forrás
Pannon RTV
Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

A szerb államfő a 45. Idegenforgalmi Kiállítást nyitotta meg a szerb fővárosban. Elmondta, először fordult elő, hogy több külföldi látogatott az országba, mint ahány hazai turista járta az országot. A szerb elnök emellett megköszönte Görögországnak, hogy partnerországként vannak jelen az eseményen. A rendezvényre, amelyre egyébként február 25-ig várják az érdeklődőket, 27 országból több mint 400 kiállító érkezett.

„Ebben az évben, igaz még csak az év elején vagyunk, három százalékos növekedés tapasztalható az idelátogatók számában. A vendégéjszakák száma pedig csaknem tizenkilenc százalékkal nőtt a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Mindez azt kellene, hogy jelentse, hogy sok mindent megtettünk. Rá szeretnék mutatni arra, hogy még ennél is többet kell tennünk.”

idegenforgalmi kiállítás
Belgrád
Aleksandar Vučić

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.