Ugrás a tartalomra

Sajtótájékoztatót tartott ma Szabadka Polgári Mozgalma

2018.07.20
15:14
2018.07.20
17:03
Forrás
Pannon RTV
Szabadka Polgári Mozgalma sajtótájékoztatót tartott ma a várost irányító hatalmi koalíció kétéves munkájáról.

A párt önkormányzati képviselői főleg kritikákat fogalmaztak meg a hatalmi koalícióval szemben.

Maglai Jenő frakcióvezető külön kiemelte, Szabadka Polgári Mozgalma elégedetlen a hatalmi koalíció elmúlt két évi munkájával.

Maglai Jenő, önkormányzati frakcióvezető, Szabadka Polgári Mozgalma: „Szabadka Polgári Mozgalma nem támogatja azt a politikai megoldást, ami nemzeti alapokon osztja meg az embereket, és nemzeti alapon, politikai szervezetekként osztja meg azt a kalácsot, amely ezt a várost vezeti. Azt gondoljuk, össze kell fogni minden nemzeti közösségnek és közösen kell megpróbálni ebből a kátyúból kihozni ezt a várost.”

A mostani hatalmi koalíció nem tartja tiszteletben a város kulturális értékeit - véli Kalmár Zsuzsa, a Szabadka Polgári Mozgalom önkormányzati képviselője.

Kalmár Zsuzsa, önkormányzati képviselő, Szabadka Polgári Mozgalma: „Úgy gondolom, ha egy város kulturális intézményei nem függetlenek, szabadok és legalább egy kis autonómiával sem rendelkeznek, akkor az megbocsáthatatlan károkat okoz a városnak, a kortárs művészetnek, illetve általánosan a kulturális életnek.”

A sajtótájékoztatón elhangzott: a jelenlegi helyzetet csak a nemzeti közösségek összefogásával lehet megoldani.

Miroslav Milojević, önkormányzati képviselő, Szabadka Polgári Mozgalma: „A tönkremenetel ezen forgatagából ez a város csak akkor tud kijutni, ha közös politikai erőként fog össze minden nemzeti közösség a város politikai színterén, tisztelvén minden nemzeti közösség jogait. Közösen kell kiépíteniük a közösségünk jövőjének alapjait.”

A párt szerint az elmúlt két évben a városban több nagyberuházás terén sem történt előrelépés.

Szabadka Polgári Mozgalma
Maglai Jenő

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.