Ugrás a tartalomra

Segítség jön majd Oroszországból

2020.04.02
17:36
2020.04.02
18:42
Forrás
Szerbiai RTV, Novosti
A szerb és az orosz elnök egyeztetett a koronavírus-helyzetről. Később a francia államfővel is megbeszélést folytatott telefonon Aleksandar Vučić.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyeztetett ma Aleksandar Vučić a koronavírus-helyzet kapcsán. A szerb államfő ezt követően arról számolt be, hogy komoly segítség érkezik majd Oroszországból. Putyin elnök számos tennivalója ellenére is gondol Szerbiára és a baráti szerb népre - áll Vučić közleményében, amivel köszönetet mond orosz kollégájának.

Szerbia elnöke ma francia kollégájával is beszélt telefonon. Szerbia számíthat Franciaország támogatására - mondta a francia elnök, Emmanuel Macron. Megállapították, hogy a vírussal szemben csak a közös fellépés vezet eredményre, és hogy Szerbia és Franciaország készek egymás segítségére lenni a nehéz helyzetben. A koronavírussal szembeni összefogás mellett a két ország a gazdaság újraélesztéséről és Szerbia európai útjáról is egyeztetett.

Oroszország
segítség
Vlagyimir Putyin
Aleksandar Vučić
koronavírus

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.