Ugrás a tartalomra

Selaković: Amerika szavatolja, hogy a megegyezés minden pontja megvalósuljon

2020.09.05
10:29
2020.09.05
16:29
Forrás
Szerbiai RTV
Az Amerikai Egyesült Államok kezeskedik róla, hogy a megegyezés minden egyes pontja maradéktalanul megvalósuljon - jelentette ki Nikola Selaković a szerbiai közmédia műsorában.

A szerb elnök főtitkára aláhúzta, a szerb és a koszovói fél közötti egyezmény aláírása Washingtonban egy óriási előrelépés a szerbiai politika és diplomácia számára, ami évekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Kiemelte, a figyelemről és tiszteletről tanúskodik Szerbia iránt a tény, hogy kétoldali és nem háromoldali megállapodás született. A szerb gazdaság számára pedig rendkívül fontos hír, hogy az amerikai fejlesztési alap egyedül Belgrádban nyit irodát, sehol máshol a térségben - szögezte le.

Nikola Selaković, a szerb elnök főtitkára: „Elnökünknek és csapatunknak egy komolyan alátámasztott állásponttal, egy jól előkészített fellépéssel sikerült kiharcolni, hogy ebbe a megegyezésbe ne kerüljön be 10. pont, amely a kölcsönös elismerésre engedett következtetni, azt foglalta magába, mármint, a mi kötelezettségünket, hogy elismerjük az úgynevezett Koszovót. Ilyen pont nem volt ebben a megállapodásban.”

Nikola Selaković
Belgrád-Pristina párbeszéd
Amerikai Egyesült Államok
Washington

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.