Ugrás a tartalomra
Külügyminisztérium/Szerbia

Selaković: A V4-ek erőteljes támogatása az eurointegrációban

2021.06.28
17:13
2021.06.28
18:55
Forrás
Pannon RTV
A Nyugat-Balkán az európai uniós csatlakozás tekintetében újabb támogatásra számíthat a visegrádi négyektől, azaz Magyarországtól, Csehországtól, Szlovákiától és Lengyelországtól - mondta Nikola Selaković a V4-csoport lengyelországi találkozóján.

 A szerb külügyminiszter kiemelte, alkalmuk volt arra, hogy átbeszéljék a csatlakozáshoz szükséges reformok folytatását. Selaković emlékeztetett arra, hogy amikor a V4-ek tárgyaltak a csatlakozásukról, pontosan tudták, hogy mikor kell végrehajtani a reformokat és teljesíteni a kötelezettségeiket, megvolt a dátum, hogy mikor lépnek be az EU-ba. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a találkozón megvitatták a regionális kapcsolatok jelentőségét is, főként a gazdaság tekintetében.

Nikola Selaković, külügyminiszter, Szerbia: „Az európai integráció a béke és a stabilitás megőrzését kínálja a régióban. A nyugat-balkáni régió békéje és stabilitása elengedhetetlen számunkra. Szerbia minden lépésével hozzájárul a béke és a stabilitás megőrzéséhez a régióban, és továbbra is ezt fogja tenni. Meg vagyok győződve arról, hogy Brüsszel tisztában lesz azzal, hogy nemcsak szimbolikus, bólogató fejjel és a szóbeli támogatás kifejezésével, hanem a régió békéjének és stabilitásának hatékony támogatásával is képes valóban hatékonyan hozzájárulni ehhez. Minden bizonnyal a legnagyobb hozzájárulás a biztos európai út folytatása lenne a Nyugat-Balkán számára.”

Nyugat-Balkán
V4
visegrádi
Csehország
Szlovákia
Lengyelország
Nikola Selaković

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű