Ugrás a tartalomra

Sergej Trifunović a Szabad Polgárok Mozgalmának új elnöke

2019.01.26
21:06
Forrás
v
A Szabad Polgárok Mozgalmának (PSG) tagjai szombati ülésükön Sergej Trifunović színművészt választották a mozgalom új vezetőjévé, miután megszerezte a szavazatok 60 százalékát.

Vetélytársa Aleksandar Olenik volt. Az elnökségbe is két új tagot választottak Petar Miletić és Lidija Martinović személyében. A PSG 2017 májusában alakult, miután Saša Janković az akkori elnökválasztáson második helyezést ért el a szavazatok 16 százalékát megszerezve. Akkor Jankovićot a Demokrata Párt (DS) is támogatta. Időközben a mozgalmat több tagja is elhagyta, 2018 decemberében pedig Saša Janković bejelentette, visszavonul a politikai életből és a PSG éléről. Indoklása szerint nem akarja megosztani az ellenzéki közvéleményt, de – mint mondta – továbbra is a PSG tagja kíván maradni. 

Sergej Trifunović
Szabad Polgárok Mozgalma

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.