Ugrás a tartalomra

„Soha nehezebb megbeszélések”

2024.01.31
20:35
2024.01.31
20:52
Forrás
Szerbiai RTV
Soha nehezebb megbeszélések - jelentette ki Petar Petković a szerb elnök és a Kvinta-országok közötti tárgyalás után. A téma a pristinai döntés, miszerint betiltanák a dinár használatát Koszovóban.

A szerb kormány Koszovó-ügyi Irodájának vezetője aláhúzta, mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy Albin Kurti hibás leginkább a kialakult helyzet miatt. Petković azt mondta, Aleksandar Vučić az elkövetkező egy-két napban a nyilvánossághoz fordul majd a koszovói intézkedés kapcsán, amely ellehetetleníti a koszovói szerbek életét. Azt is elmondta, hogy a szerb államfő határozottan védte a koszovói szerbek érdekeit a Kvinta-országok, azaz az Ötök nagyköveteivel, illetve az Európai Unió és az Egyesült Államok képviselőivel tartott egyeztetésen.

Mindenek előtt a megmaradáshoz és az élethez való jogok mellett állt ki Aleksandar Vučić - tette hozzá. Hozzáfűzte, a szerb elnöknek csütörtökön is számos tanácskozása lesz, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy Albin Kurtit végre megállítsa valaki. Belgrád türelmesen, bölcsen, felelősen hoz döntéseket, hosszútávú célokat szem előtt tartva - emelte ki a Koszovó-ügyi Iroda vezetője. Szerbia és az államfő mindig a koszovói szerbek mögött áll, védi jogaikat, az intézményeknek és a pénzügyi rendszernek működnie kell - hangsúlyozta Petković.

Petar Petković
Koszovó
Kvinta-országok
Albin Kurti
dinár

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.