Ugrás a tartalomra

Spanyolországban tárgyal Ana Brnabić

2019.08.28
11:31
2024.03.19
08:48
Forrás
Szerbiai RTV
Ana Brnabić Spanyolországban Josep Borrell spanyol külügyminiszterrel, az európai diplomácia új vezetőjével találkozott. A megbeszélés fő témái az európai integráció és Koszovó kérdése.

Fotó: Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

A spanyol külügyminiszter kiemelte, Spanyolország továbbra sem fogja elismerni Koszovó függetlenségét, ugyanakkor úgy véli, kompromisszumos megoldást kell találnia Szerbiának és Koszovónak.

Brnabić pedig azt hangsúlyozta, hogy Szerbia továbbra is ragaszkodni fog a brüsszeli megállapodásban foglaltakhoz ebben a témában. A szerb kormányfő hozzátette, a párbeszéd addig nem folytatódik, amíg Pristina nem vonja vissza a szerbiai termékekre kivetett száz százalékos vámot.

Josep Borell Federica Mogherini utódjaként októberben veszi át az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselő tisztségét, ami azt jelenti, hogy ő lesz a közvetítő a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Leginkább a Szerbia és Spanyolország közötti kétoldalú kapcsolatokról beszélgettünk. Van egy nagy, úgy mondanám, hogy van egy nagy tér a politikai és gazdasági együttműködés fejlesztésére. Fontos, hogy a polgárok tudják, hogy Spanyolország elnöke még soha nem tett látogatást Szerbiában, és ez egy olyan dolog, amin változtatnunk kell. Szerbiát és Spanyolországot sok dolog köti össze, de ezen egyszerűen dolgozni kell.”

Spanyolország
Josep Borrell
integráció
Ana Brnabić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.