Ugrás a tartalomra

Strache: Szerbia nem a problémák forrása, hanem a megoldás része

2018.02.13
06:53
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug, Vajdsági RTV, VajdaságMA
Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár hétfőn Belgrádban arról biztosította a szerbiai vezetést, hogy megérti Belgrád álláspontját Koszovóval kapcsolatban.

Heinz-Christian Strache hétfőn Belgrádban az Ivica Dačić szerb diplomácia vezetővel folytatott találkozót követő sajtótájékoztatón leszögezte: tisztában van azzal, hogy Koszovó és Szerbia viszonyát még nem rendezték tartósan, továbbra is a kompromisszumok megtalálására kell helyezni a hangsúlyt, mert semmi sem működhet egyoldalúan.

Belgrádi látogatása alkalmával az osztrák politikus a két ország gazdasági kapcsolatairól is tárgyalt. A sajtótájékoztatón kiemelte: az osztrák vállalatok eddig több mint 2,3 milliárd eurót fektettek Szerbiába, és mintegy húszezer munkahelyet hoztak létre, az együttműködést pedig folytatni szeretnék. Emlékeztetett arra is, hogy Ausztriában több mint 260 ezer szerb él, akik a társadalom fontos részét képezik. Megerősítette azt is, hogy Ausztria továbbra is támogatja Szerbia európai integrációját.

Strache Branko Ružić államigazgatási miniszterrel is találkozott, s megállapodtak a hazai állami tisztségviselők ausztriai továbbképzési programjának elindításában.

Heinz-Christian Strache
Ausztria
osztrák
alkancellár
Szerbia
Koszovó

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.