Ugrás a tartalomra

Strasbourgban a vajdasági magyarság helyzetéről

2019.03.28
11:37
2019.03.28
13:33
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyarság helyzetéről számolt be Strasbourgban, az Európai Parlamentben, a Kisebbségi Intergroup ülésén Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

A májusi európai parlamenti választások egyik tétje, hogy olyan képviselők kerüljenek az Európai Parlamentbe, akik szívükön viselik az európai őshonos nemzeti kisebbségek sorsát - emelte ki Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő az EP Kisebbségi Munkacsoportjának ülésén, ahol a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és tagjai is jelen voltak.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke előadásában ismertette a vajdasági magyar önkormányzatiságát helyzetét Szerbiában. Egyebek között elmondta, okulva a kisebbségi akcióterv pozitív hozadékaiból, úgy érezzük, hogy eljött az idő azt módosítani és újabb tartalommal feltölteni. Hozzátette, az a legfontosabb, hogy a kisebbségi jogérvényesítés kérdése továbbra is megkerülhetetlen legyen, és várhatóan, amíg a tárgyalások folynak, több éven át nyitva is maradjon.

Deli Andor és Hajnal Jenő külön köszönetet mondott Gál Kinga fideszes EP-képviselőnek, a Kisebbségi Munkacsoport társelnökének, aki az elmúlt öt évben számos alkalommal segítséget nyújtott a vajdasági magyarság érdekeinek érvényesítésben.

Magyar Nemzeti Tanács
Strasbourg
Európai Parlament

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.