Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Karl Melander/TT News

Svédország reagált az orosz hadmozgásokra

2022.01.17
07:24
2022.01.17
07:48
Forrás
HVG, Euronews, Bild
Stockholm katonákat és fegyvereket szállít Gotlandra, a Balti-tenger legnagyobb szigetére. Svédország állítólag attól tart, hogy orosz támadás érheti a 60 ezer lakosú szigetet.

A hadi felszereléseket péntek óta szállítják Gotlandra. A Bild német lap úgy tudja, már péntek reggel katonák és páncélozott személyszállító járművek érkeztek Visby városába. Aznap az amerikai légierő gépe svéd katonákat is vitt a szigetre.

A lépést az előzte meg, hogy Oroszország szerdán hajókat helyezett át az Északi-tengerről a Balti-tengerre. Svéd kormányzati források szerint nem arról van szó, hogy Oroszország háborút szándékozik indítani ellenünk, viszont ha Putyin a balti országok ellen akar tenni valamit, abban az esetben előbb Gotlandot kell elfoglalnia. Azt mondták, látni az orosz csapatmozgásokat, amit komolyan kell venni. A nyugati országok szerint nemcsak Ukrajnát, hanem a NATO keleti szárnyát, vagyis Észtországot, Lettországot és Litvániát is veszélyezteti Oroszország.

Tanjug/AP/Karl Melander/TT News
Svédország
katonaság
Gotland

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű