Ugrás a tartalomra

Svédország reagált az orosz hadmozgásokra

2022.01.17
07:24
2022.01.17
07:48
Forrás
HVG, Euronews, Bild
Stockholm katonákat és fegyvereket szállít Gotlandra, a Balti-tenger legnagyobb szigetére. Svédország állítólag attól tart, hogy orosz támadás érheti a 60 ezer lakosú szigetet.

A hadi felszereléseket péntek óta szállítják Gotlandra. A Bild német lap úgy tudja, már péntek reggel katonák és páncélozott személyszállító járművek érkeztek Visby városába. Aznap az amerikai légierő gépe svéd katonákat is vitt a szigetre.

A lépést az előzte meg, hogy Oroszország szerdán hajókat helyezett át az Északi-tengerről a Balti-tengerre. Svéd kormányzati források szerint nem arról van szó, hogy Oroszország háborút szándékozik indítani ellenünk, viszont ha Putyin a balti országok ellen akar tenni valamit, abban az esetben előbb Gotlandot kell elfoglalnia. Azt mondták, látni az orosz csapatmozgásokat, amit komolyan kell venni. A nyugati országok szerint nemcsak Ukrajnát, hanem a NATO keleti szárnyát, vagyis Észtországot, Lettországot és Litvániát is veszélyezteti Oroszország.

Svédország
katonaság
Gotland

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.