Ugrás a tartalomra

A Szabad Magyar Szó reagált a VMSZ közleményére

2018.02.09
08:34
2018.02.09
11:09
Forrás
Pannon RTV
Létezünk? Nem létezünk? címmel reagált a Szabad Magyar Szó főszerkesztője a Vajdasági Magyar Szövetség szerdai közleményére.

Kókai Péter a vajdasági magyar párt közleményéből idézi, hogy a VMSZ elnöke elvárja a vajdasági médiától, hogy a megnyitott kérdéseket (…) a lehető legpontosabban, pénzügyi adatokkal és az érintettek megkérdezésével, az újságírás és nem az irányított cikkgyártás szabályai szerint járják körül és a valós tényeket, adatokat, pénzügyi számokat jelentessék meg. Kókai szerint ez rendben is van. Szövegében kiemeli, hogy a VMSZ egyik kulcsembere rövid idő leforgása alatt két ízben nem vállalta, hogy nyilatkozzon a Családi körnek. A szöveg arra nem tér ki, hogy miért nem vállalta a VMSZ-es politikus az interjút. A Vajdasági Magyar Szövetség arra reagált szerdai közleményében, hogy az Állami Számvevőszék adatai alapján egyes vajdasági médiumok három sikeres VMSZ vezetésű önkormányzatot elemeztek cikkükben. A párt közleménye úgy fogalmazott, a sikeresség fokmérője ebben az esetben a politikai ellenérdekeltségű formációk alulmaradása és veresége a 2016-os választásokon, a 2017-es köztársasági elnökválasztáson és a helyi közösségi választásokon. Csúfos kudarcukért sajtóbosszút hirdettek – csúsztatásokkal, féligazságokkal és az Állami Számvevőszék jelentéséből kiragadott mondatokkal, fogalmazott a VMSZ közleménye. A hivatkozásra kattintva elérhetik a VMSZ közleményét és a Szabad Magyar Szó reagálását is.

Vajdasági Magyar Szövetség
Szabad Magyar Szó

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.