Ugrás a tartalomra

Szabadka: 35 helyi közösségben a VMSZ-SZHP koalíció nyert

2019.07.08
10:10
2020.02.10
19:09
Forrás
Pannon RTV
A 37 szabadkai helyi közösségből 35-ben a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség koalíciója kapta a legtöbb szavazatot - jelentette be tegnap késő este sajtótájékoztatóján Bogdan Laban.

Szabadka haladó párti polgármestere, a párt városi szervezetének elnöke elmondta, a helyi közösségi választásokon 17 százalékos volt a részvételi arány. Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke szerint bebizonyosodott, hogy jó döntést hozott a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, és ezt a szavazópolgárok is támogatták.

A Vajdasági Magyar Szövetség-Szerb Haladó Párt koalíciója a helyi közösségek tanácsainak 501 helyéből 442-őt szerzett meg. Bogdan Laban, a Szerb Haladó Párt szabadkai városi szervezetének elnöke késő esti sajtótájékoztatóján elmondta, az általuk gyűjtött adatok szerint a Vajdasági Horvátok Demokratikus Közössége 37, a Szerbiai Szocialista Párt 9, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Bácskai Bunyevácok Szövetsége 5-5, a Szerbia Ereje Mozgalom pedig három mandátumot szerzett.

Bogdan Laban, szabadkai elnök, SZHP: „Ez azt jelenti, hogy felállítjuk a vezetőséget ezekben a helyi közösségekben és folytatjuk a polgárok életminőségének érdekében végzett munkát minden helyi közösségben. Nagy örömömre szolgál, hogy ekkora támogatást kaptunk, mert ezzel maguk a polgárok ismerték fel, hogy mit tettünk és teszünk már három éve.”

Laban hozzátette, a polgárok felismerték, hogy az elmúlt három évben nem csak nagyberuházásokkal foglalkoztak, hanem a helyi közösségek közműfejlesztéseivel is, függetlenül attól, hogy városi, peremvárosi vagy falusi helyi közösségekről van szó. Horvát Tímea, a VMSZ városi szervezetének elnöke késő esti Híradónkban arról beszélt, hogy folytatódhat a megkezdett munka, amely a választási programban tett ígéretek megvalósítására irányul.

Horvát Tímea, szabadkai elnök, VMS: „Bebizonyosodott, hogy jól döntöttünk és ez mellé a szavazópolgárok is be tudtak állni, a lista és a döntésünk mellé, hiszen így tudjuk folytatni azt a munkát, amit megkezdtünk és természetesen bevállalni mindazt, amit a választási programunkban megfogalmaztunk. Az adatfeldolgozás folyamatban van.”

A szabadkai helyi közösségi választást több párt is bojkottálta. A Demokrata Párt, a Mozgalom a Polgári Szabadkáért és a Dveri sem vett részt a voksoláson. A részvétel a mintegy 17 százalékos volt.

Bogdan Laban
Horvát Tímea
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.