Ugrás a tartalomra

Szállodakomplexum élesztheti újjá Szerbia déli részét

2021.05.19
16:00
2021.05.19
19:49
Forrás
Pannon RTV
Az amerikai Marriott International és a Millenium Resorts szállodakomplexum kiépítésébe fektetnek Vranjska banján, ezt pedig Szerbia déli részének teljes újjáélesztését jelentheti - mondta a szerb kormányfő a szerződés-aláírás alkalmával.

Ana Brnabić szerint ez a projekt új befektetők érkezését jelenti, de munkát is a polgároknak, jobb fizetéseket és jobb életszínvonalat. A szállodakomplexum kiépítése a Marriott vállalat legnagyobb balkáni projektje, és jelen pillanatban ez a legnagyobb befektetés a szerbiai turizmusba - tette hozzá Brnabić. A Millenium 90 millió eurót fektet ebbe a projektbe és 350 munkahelyet nyitnak meg.

Az ünnepélyes szerződés-aláíráson az USA belgrádi nagykövete is részt vett. Anthony Godfrey szerint a szállodakomplexum kiépítése nem csak Szerbia, hanem az Egyesült Államok számára is fontos, méghozzá gazdasági és kulturális szempontból is.

Ana Brnabić pedig arról is beszélt, hogy nagyon nehéz befektetőket hozni a Belgrádtól távolabb eső helyekre, de ha egy befektetőt sikerül odavonzani, akkor az maga után vonja a többit, és a vidék elkezd fejlődni.

A szerb kormányfő a sajtótájékoztatón a vakcinációról is beszélt. Azt mondta, nincs megelégedve a fiatalok oltakozási kedvével.

„Úgy gondolom, hogy sokkal felelősségteljesebben kellene viselkednünk, és úgy gondolom, hogy a fiataloknak meg kellene érteniük, hogy végül is nekik is sok veszítenivalójuk van, ugyanakkor sokat is kaphatnak attól függően, hogy milyen gyorsan veszik fel a védőoltást. Minél előbb felveszik a vakcinát, annál előbb térhetnek vissza ők is a rendes kötelességeikhez, a normális életükhöz, a barátkozásokhoz, születésnapokhoz, bulikhoz, fesztiválokhoz, és mindenhez, ami egyébként is érdekli a fiatalokat. Ezért még egyszer kérek mindenkit, hogy oltakozzon. Ha június közepéig nem lesz a felnőtt lakosság 50 százaléka beoltva, akkor nem fogunk tudni kinyitni, hogy normális életet éljünk.”

szálloda
hotel
Marriott International
Millenium Resorts
Szerbia déli része
Amerikai Egyesült Államok
Ana Brnabić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.