Ugrás a tartalomra

Százezrek követelik a Brexit leállítását Angliában

2019-03-22
08:57
2019-03-22
09:20
Forrás
MTI
Több százezren írták alá csütörtökig azt a hivatalos petíciót, amely a Brexit leállítását követeli, és azt, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja.

Az online petíciót csütörtök délig 740 ezren írták alá, amelynek megfogalmazói szerint a brit kormány rendre azt állítja, hogy a kilépés az Európai Unióból az angolok akarata. Jeremy Hunt brit külügyminiszter a BBC közszolgálati rádió hírmagazinjában kijelentette, ha egy hét múlva, vagyis a kilépési határidő előtt egy nappal sem lesz elfogadott Brexit-megállapodás, onnantól nagyon korlátozottá válna a további fejlemények lehetséges listája.

Az uniós állam- és kormányfők csütörtökön kezdődött brüsszeli csúcstalálkozóján az EU május 22-ig adott haladékot a Brexit határidejére azzal a feltétellel, hogy a brit parlament a jövő hét első felében elfogadja az EU és Nagy-Britannia között a tervezett kiválásról korábban létrejött megállapodást.

Brexit
Anglia
Európai Unió

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű