Ugrás a tartalomra

Százezrek követelik a Brexit leállítását Angliában

2019-03-22
08:57
2019-03-22
09:20
Forrás
MTI
Több százezren írták alá csütörtökig azt a hivatalos petíciót, amely a Brexit leállítását követeli, és azt, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja.

Az online petíciót csütörtök délig 740 ezren írták alá, amelynek megfogalmazói szerint a brit kormány rendre azt állítja, hogy a kilépés az Európai Unióból az angolok akarata. Jeremy Hunt brit külügyminiszter a BBC közszolgálati rádió hírmagazinjában kijelentette, ha egy hét múlva, vagyis a kilépési határidő előtt egy nappal sem lesz elfogadott Brexit-megállapodás, onnantól nagyon korlátozottá válna a további fejlemények lehetséges listája.

Az uniós állam- és kormányfők csütörtökön kezdődött brüsszeli csúcstalálkozóján az EU május 22-ig adott haladékot a Brexit határidejére azzal a feltétellel, hogy a brit parlament a jövő hét első felében elfogadja az EU és Nagy-Britannia között a tervezett kiválásról korábban létrejött megállapodást.

Brexit
Anglia
Európai Unió

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.