Ugrás a tartalomra

Százezrek követelik a Brexit leállítását Angliában

2019.03.22
08:57
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Több százezren írták alá csütörtökig azt a hivatalos petíciót, amely a Brexit leállítását követeli, és azt, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja.

Az online petíciót csütörtök délig 740 ezren írták alá, amelynek megfogalmazói szerint a brit kormány rendre azt állítja, hogy a kilépés az Európai Unióból az angolok akarata. Jeremy Hunt brit külügyminiszter a BBC közszolgálati rádió hírmagazinjában kijelentette, ha egy hét múlva, vagyis a kilépési határidő előtt egy nappal sem lesz elfogadott Brexit-megállapodás, onnantól nagyon korlátozottá válna a további fejlemények lehetséges listája.

Az uniós állam- és kormányfők csütörtökön kezdődött brüsszeli csúcstalálkozóján az EU május 22-ig adott haladékot a Brexit határidejére azzal a feltétellel, hogy a brit parlament a jövő hét első felében elfogadja az EU és Nagy-Britannia között a tervezett kiválásról korábban létrejött megállapodást.

Brexit
Anglia
Európai Unió

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.