Ugrás a tartalomra

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének támogatását kéri Szili Katalin

2020.02.25
17:23
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
A Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiók védelméért indított európai polgári kezdeményezés támogatását kérte Szili Katalin Budapesten.

A Kárpát-medencei autonómiatörekvések egyeztetéséért felelős magyar miniszterelnöki megbízott elmondta, a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió a kohéziós alapokra vonatkozó döntéseinél és a saját intézkedései során elősegítse az őshonos nemzeti kisebbségek szülőföldön való boldogulását és gyarapodását. Úgy fogalmazott, nem kizárólag magyar ügyről van szó, Európában négyszáz kisebbség él, minden hetedik lakos egy őshonos vagy regionális kisebbségekhez tartozik.

Szili Katalin üdvözölte, hogy a magyar Országgyűlés 158 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül támogatta a vonatkozó határozati javaslatot. Hét országból egymillió támogató aláírásnak kell összegyűlnie május 7-ig.

A kezdeményezést a Vajdaságban élő, magyar állampolgársággal rendelkező személyek is támogathatják, csupán magyarországi személyi igazolványra vagy útlevélre van hozzá szükségük.

Székely Nemzeti Tanács
Szili Katalin

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.