Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Személyi kérdések az MNT ülésén

2022.12.23
17:16
2022.12.23
19:40
Forrás
Pannon RTV
Rigó Pál Zsófia a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke - erről is döntöttek az MNT ülésén. A jelöltet mind a 35 tanácstag támogatta. A Végrehajtó Bizottságot is megválasztották, amelynek elnöke Sárközi István lett.

Az MNT új alelnöke a következő négy évben az adai Rigó Pál Zsófia lett. Először fogadalmat tett, majd megköszönte a jelölést és a támogató szavazatokat is.

„Megtisztelő számomra, hogy része lehetek ennek a csapatnak és ennek a projektnek. Hálás vagyok a bizalomért először is Fremond Árpád elnök úrnak, valamint önöknek, nektek és mindannyiuknak. Ezt a megtiszteltetést csapatban megélni egy olyan erőt eredményez, amire szükségünk lesz mindannyiunknak. Az előttünk álló időszak és az előttünk álló munka nehéznek mutatkozik, és amikor azt mondom munka, akkor az alatt értek dologidőt és építőszándékot, valamint a felelősség terhet nélkülöző súlyát."

Lovas Ildikó is méltatta a jelölteket az ülésen. A közvetlen módon történő megválasztás nem csak annyi, hogy a demokrácia ünnepe, hanem ennél sokkal több - hangsúlyozta beszédében az MNT tagja.

„Ez egy olyan lehetőség, ami olyan embereket hoz, vagy tud a középpontba hozni, olyan emberekre irányítja rá a figyelmet, akikkel különben nem találkoznánk. Tehát a jelölések, az egymás megtalálása, a közösségben való gondolkodás és munka az mindenféleképpen ennek is például az eredménye. És ezért tudták elmondani az előttem szólók, és nem csak most, hanem az előző ülésen felszólalók is, hogy nagyszerű emberek gyűltek itt össze és nagyszerű teljesítménnyel bírnak azok, akik a Magyar Nemzeti Tanács tagjai lettek."

A mai ülésen a végrehajtó bizottság tagjait is megválasztották, ők pedig a következők: A VB elnöke Sárközi István, a bizottság tagjai pedig Tóth Ramóna, Hugyik Richárd, Kabók Erika és Varjú Potrebity Tatjana.

Fremond Árpád, az MNT elnöke: „Mind a négyen, bocsánat mind az öten, már gondolom a négy terület, illetve az elnök olyan életúttal rendelkeznek, és olyan területekről jönnek, olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyeket a munkájuk során, igazából az élet során, a terep során saját maguk mérhettek fel és olyan tapasztalatokra tettek szert az elmúlt időszakban, az elmúlt években a civil életük során és a szakmai életük során is, amit kamatoztatni tudnak majd itt a Magyar Nemzeti Tanácsban."

Az új összetételű MNT jövő pénteken tartja következő ülését.

Interjú az MNT új elnökével, Fremond Árpáddal.

Magyar Nemzeti Tanács
Fremond Árpád
Lovas Ildikó
Rigó Pál Zsófia

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.