Ugrás a tartalomra

Szerbia és a Boszniai Szerb Köztársaság húsvéti nagygyűlést rendez május 5-én és 6-án

2024.03.18
21:37
2024.03.18
21:45
Forrás
Pannon RTV
A pátriárkával és Dodikkal tárgyalt Vučić. Az egyik legjelentősebb megbeszélés - írta közösségi oldalán a szerb államfő miután találkozott Milorad Dodikkal, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökével és Porfirije szerb pátriárkával.

Szerbia és a Boszniai Szerb Köztársaság húsvéti nagygyűlést rendez május 5-én és 6-án - erről döntött mai találkozóján a szerb államfő, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke és a szerb pátriárka. Aleksandar Vučić, Milorad Dodik és Porfirije pátriárka többórás megbeszélést folytatott a téma kapcsán. A nagygyűlést Belgrádban és az ország más részein is megtartják.

A közleményben azt írják, a nagygyűlésen fontos döntések születnek a szerb nép megmaradásáról, a gazdasági fejlődésről, a szerb nyelv és a cirill ábécé megőrzéséről, valamint a közös kulturális örökségről.

Porfirije pátriárka
Milorad Dodik
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.