Ugrás a tartalomra

„Szerbia és Koszovó polgárai békét szeretnének”

2019.10.10
16:04
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
Richard Grenellel, az Amerikai Egyesült Államok elnökének különleges megbízottjával találkozott Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök Belgrádban.

Szerbia és Koszovó polgárai békét, gazdasági fejlődést, munkahelyeket és jobb életet szeretnének - jelentette ki Grenell a találkozót követően.

Az amerikai elnöki megbízott a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet hivatott előremozdítani, így ma Belgrádban, tegnap pedig Pristinában tárgyalt. A mai szerbiai egyeztetésről pontos részletek nem derültek ki. A szerb közmédia szerint az Amerikai Egyesült Államok üzenete egyértelmű: a nagyhatalom részt kíván venni a Koszovó és Szerbia közötti kérdés rendezésében.

Richard Grenell
USA
Koszovó
szerb államfő
Amerikai Egyesült Államok

Most

13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.