Ugrás a tartalomra

Szerbiába látogat a francia elnök

2019.07.11
09:30
2024.03.19
08:34
Forrás
Blic, Novosti, Politika, 021.rs
Emmanuel Macron öt kérdésről egyeztetne a szerbiai vezetéssel. Többek között a koszovói helyzet megoldásáról is tárgyalnak a jövő hét elején Belgrádban.

Nem kizárt, hogy Franciaország a jövőben intenzívebben bekapcsolódik a koszovói probléma rendezésébe - ezt írja a Večernje novosti Emmanuel Macron szerbiai látogatása előtt. A francia elnök július 15-én és 16-án tartózkodik majd Belgrádban.

A Blic úgy tudja, Macron öt kérdésről egyeztetne: hogyan csatlakozhat Szerbia 2028 előtt az Európai Unióhoz, hogyan lehetne Pristinánál elérni, hogy visszavonja a vámokat, hogyan előmozdítani az együttműködést a gazdaság, a védelem és a kultúra terén. A bejelentések szerint húsz különböző államközi megállapodást kötnek majd Franciaországgal Belgrádban.

A francia elnök érkezéséről Zoran Milivojević volt diplomata beszélt a Szerb Közmédia reggeli műsorában: „Nem számíthatunk arra, hogy a bővítési politika előtérbe kerüljön. De támogatni fogja a reformokat és Szerbia európai uniós útját. Mindent, amit Szerbia ezen az úton tesz. Tény az, hogy kizárólag Szerbiába látogat, ez azt is jelenti, hogy Franciaország különös érdeklődést mutat a történelmi és hagyományos szerbiai kapcsolatok újjáépítésére.”

Franciaország
Emmanuel Macron

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.