Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

A szerbiai választási jogszabályok nem egyeznek az EBESZ követeléseivel

2019-11-16
11:24
Forrás
Vajdasági RTV
A szerbiai választási jogszabályok jelenleg nincsenek összhangban az EBESZ-küldöttség követeléseivel, habár egyes területeken van előrelépés.

Ezt jelentette ki Tanja Fajon, az Európai Parlament EU–Szerbia Stabilizációs és Társulási Bizottságának elnöke. Nagy gondot jelent, hogy nem egyenlő minden fél médiajelenléte, mert a sajtószabadság egy jogállam és egy EU-tagságra törekvő állam egyik fő eleme – nyilatkozta Fajon, aki holnap a szerb parlamentben az EP-delegáció tagjaként közvetít a szerb hatalom és az ellenzék közötti, a választási feltételekről szóló párbeszéd második fordulójában.

Tanja Fajon
EBESZ
választás
jogszabály

Most

22:19

Ingatlanpiaci körkép

Nagyobb a kereslet, mint a kínálat az újvidéki ingatlanpiacon. A tartományi székváros a lakások vásárlása és eladása terén vezető szerepet tölt be Szerbiában.
21:59

Éljünk nyelvi jogainkkal!

A Szerb Köztársaság Alkotmánya és Vajdaság statútuma is biztosítják a jogot a nemzeti kisebbségek tagjainak a saját nyelv és írásmód használatához.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.