Ugrás a tartalomra

Szerdán is folytatódtak a tüntetések országszerte

2017.04.06
11:18
Azért vonultak a lakosok az utcákra, mert nem értenek egyet az elnökválasztás eredményével
Azért vonultak a lakosok az utcákra, mert nem értenek egyet az elnökválasztás eredményével. A résztvevők azt mondják, addig tüntetnek, amíg nem teljesítik követeléseiket. Szerda este sem csendesedtek el sem Belgrád, sem Újvidék utcái. A fővárosban a Parlament épülete előtt gyülekezett a főként fiatalokból, javarészt középiskolásokból és egyetemistákból álló csoport, majd a város egy részét lezárva a forgalom előtt felvonultak. PROTEST STUDENATA A Tüntetés a diktatúra ellen elnevezésű megmozdulás eddig hat pontban határozta meg követeléseit. Követelik, hogy váltsák le a Köztársasági Választási Bizottság tagjait, az Elektronikus Médiumokat Szabályzó Testület tagjait, Maja Gojkovićot, a Köztársasági Képviselőház elnökét. Ezek mellett követelik a Szerbiai RTV fő- és felelős szerkesztőjének és a hírműsorok szerkesztőjének, valamint a Vajdasági RTV megbízott programigazgatójának és a televízió egyes programjának megbízott fő- és felelős szerkesztőjének leváltását, továbbá a választói névjegyzék felülvizsgálatát.



„Amennyiben nem teljesülnek, addig folytatjuk a tüntetést, amíg teljesülnek, ellenkező esetben kérjük a parlamenti választások megismétlését és egy csatolmányt, amelyet a belgrádi egyetemisták adtak hozzá, hogy vizsgálják felül a választói névjegyzéket, valamint lehessen interneten keresztül is szavazni, hogy csökkenjen a választások manipulálása.” A követelések mellett az ország több városában is kiállnak. A megmozduláshoz Szabadka is csatlakozott. Sípszóval, kerepeléssel, dobveréssel és jelmondatok skandálásával adtak hangot véleményüknek Szabadka főterén. Mintegy százan tüntettek, fiatalok és idősek egyaránt, ahogy ők fogalmaztak, a diktatúra ellen. „Új választásokat kérünk, de ezúttal kérnénk azt, hogy egy picit jobban figyeljenek oda.”PROTEST STUDENATA „Fontosnak érezzük, hogy kifejezzük a tiltakozásunkat az ellen, hogy ezeket a választásokat gyakorlatilag ipari mértékben elcsalták” – mondták a tüntetés résztvevői. A tüntetők április 8-án, szombaton plakátszedési akciót szerveznek Szabadkán. Minden olyan plakátot le fognak szedni a város területén, amelyeket a nem arra a célra kijelölt helyre ragasztottak ki, mint például a fákra. (fotó: Tanjug)
tüntetés
Szerbia
elnökválasztás

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.