Ugrás a tartalomra

Szijjártó: a brit külpolitika egyik sarokköve a vallásszabadság garantálása

2019.12.04
08:12
2019.12.04
10:26
Forrás
MTI
Magyarország azt szorgalmazza, hogy "a politikai korrektség és a képmutatás elhagyásával a NATO végre világosan beszéljen" a keresztényeket érő támadásokról – jelentette ki Szijjártó Péter Londonban.

Nagy-Britannia külpolitikájának egyik sarokköve a vallásszabadság garantálása és a vallási okokból üldözött közösségek támogatása, ez egybevág a magyar kormány üldözött keresztényeket támogató politikájával - jelentette ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter Londonban.

Magyarország azt szorgalmazza, hogy a politikai korrektség és a képmutatás elhagyásával a nemzetközi közösség végre világosan beszéljen a keresztény közösségeket érő támadásokról, ne hagyja őket következmények nélkül, és álljon ki az üldözött keresztények mellett - fogalmazott a miniszter. Továbbra is az az alapelvünk, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, ennek jegyében a jövőben is támogatni fogjuk azokat a programokat, amelyek a keresztény közösségek helyben maradását vagy a hazájukba történő visszatérésüket teszik lehetővé - szögezte le Szijjártó Péter.

A miniszter a NATO megalapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozón vett részt Londonban, ennek alkalmával találkozott kedden Rehman Chishti vallásszabadságért felelős brit miniszterelnöki különmegbízottal.

Szijjártó Péter
NATO

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.