Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Budapest segíti Ukrajnát, de Kijevnek tiszteletben kell tartania a magyar kisebbség jogait

2021.07.07
11:02
Forrás
Pannon RTV
Magyarország a jövőben is segíteni fogja Ukrajnát, ám Budapest kiemelten fontosnak tartja azt is, hogy Kijev tartsa tiszteletben a magyar kisebbség jogait - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Vilniusban.

Magyarország érdeke egy erős és virágzó Ukrajna, de nagyon fontos, hogy az ukrán kormány biztosítsa a területén élő magyar kisebbség számára a korábban élvezett jogokat, beleértve az anyanyelvhasználatot is - szögezte le Szijjártó Péter a litván fővárosban. A koronavírus-járványra kitérve, a külgazdasági és külügyminiszter elmondta: Budapest folytatja az oltási kampányt a kárpátaljai régióban, tekintet nélkül a nemzetiségi hovatartozásra, és a pandémiát követően ismét üdülési lehetőséget biztosít olyan ukrán gyermekek számára, akiknek szülei érintettek az ország keleti felében zajló harcokban.

Szijjártó Péter

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.