Ugrás a tartalomra
MTI/Kiss Gábor

Szijjártó: jót tenne a magyar-román viszonynak, ha az RMDSZ erősebb lenne a román parlamentben

2020-12-02
18:28
Forrás
MTI
Magyarország külgazdasági és külügyminisztere Marosvásárhelyen beszélt erről a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Szijjártó kijelentette: nem azért érkezett Erdélybe, hogy beavatkozzon a román belpolitikába, Magyarország is kényes arra, hogy efféle ne történjen meg. Hozzátette: a választásokon Románia állampolgárai döntenek az országuk jövőjéről, és a döntésüket Magyarország tiszteletben fogja tartani.

Arra kérem Románia magyar nemzetiségű polgárait, hogy vegyenek részt abban a nagy közös döntésben, amely az ő jövőjükről, és az ő közösségük jövőjéről szó. Minél erősebb lesz a magyar érdekképviselet Bukarestben, annál nagyobb erővel hallatszik majd a magyarok hangja akkor, amikor a jövőről szóló döntéseket meg kell hozni - jelentette ki a magyar külügyminiszter. 

Románia
RMDSZ
választások
Szijjártó Péter
Kelemen Hunor

Most

16:26, Frissítve: 16:38

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.