Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter az ENSZ szerepvállalását sürgeti a béke megteremtésében

2022.04.27
18:25
2022.04.27
19:15
Forrás
MTI
Az ukrajnai háború egyre durvábbá válik, ezért fontos, hogy az ENSZ még aktívabb szerepet vállaljon a béketeremtésben - mondta Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban az ENSZ-közgyűlés békeépítési tevékenységének finanszírozásáról szóló ülésén felszólalva kiemelte: az Ukrajnában folyó háború minden egyes másodpercben a biztonságunkat kockáztatja. Ilyen helyzetben a magyar kormány elsődleges felelőssége, hogy Magyarországon békét tartson és garantálja a magyarok, Magyarország biztonságát.

Szomszédos országként Magyarország 640 ezer menekültet fogadott be eddig Ukrajnából, akiket elláttak, és azoknak, akik tovább maradnak, munkát, a gyermekeiknek oktatást biztosítanak - mondta a tárcavezető. Megjegyezte: a Magyarország által adott humanitárius segélyek már meghaladták az ezer tonnát, és folytatják a segítségnyújtást.

Szijjártó közölte támogatják azt a javaslatot, amely humanitárius kapcsolattartó csoport felállítását célozza. A miniszter kiemelte Magyarország továbbra is biztosítani fogja a Nemzetközi Vöröskereszt működéséhez szükséges feltételeket. Hozzátette, az a magyar politika, hogy nem küldenek fegyvereket, biztonságos lehetőséget biztosít arra, hogy Ukrajna és Magyarország határát a humanitárius segélyek átlépjék.

Szijjártó Péter
ENSZ
Magyarország

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.