Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter Horvátországban

2019.11.15
18:47
Forrás
MTI
A közép-európai térség mára az európai növekedés motorjává vált - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a horvátországi Verőcén a horvát-magyar tulajdonban álló AMS Biomassza Erőmű átadásán.

Harminc évvel ezelőtt új Európa született, amikor a közép-európaiak visszafoglalhatták helyüket azon országok sorában, ahova mindig is tartoztak. Harminc évvel később, azaz ma, a közép-európai térség immáron az európai növekedés motorjává vált - jelentette ki Szijjártó Péter. A magyar miniszter elmondta: ez a helyzet nem magától állt elő, ennek a helyzetnek a megteremtésében a közép-európaiaknak és az őket képviselő országoknak nagyon sokat kellett tenniük. Úgy vélte: ezért a horvátok és magyarok egyaránt, joggal lehetnek büszkék arra, hogy észszerű gazdaságpolitikájuknak köszönhetően országuk az erős európai államok közé tartozik. Ebben a megerősödésben nagy szerepe volt a két ország gazdasági együttműködésének - tette hozzá.

Szijjártó Péter
Horvátország

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.