Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó Péter: Magyarország egyharmadával növeli katonáinak számát a NATO misszióiban

2019-11-20
21:45
Forrás
MTI
Összesen 669 magyar katona teljesít szolgálatot a NATO küldetéseiben.

Magyarország 170 további katona telepítéséről döntött, ezzel egyharmadával növeli katonáinak számát a NATO misszióiban - közölte Szijjártó Péter Brüsszelben, a NATO-tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozását követően szerdán. A magyar külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak nyilatkozva elmondta, a kormány hetven katonát telepít az eddigi száz mellé Afganisztánba a terrorellenes küzdelem erősítése jegyében. A már ott állomásozó négyszáz mellé pedig további száz katonát küld a Koszovóban szolgálatot teljesítő magyar misszióhoz, ugyanis a Nyugat-Balkán biztonsága Magyarország, és egész Európa biztonsága szempontjából kritikus jelentőségű - húzta alá. Ezzel Magyarország 499-ről 669-re növeli a NATO küldetéseiben részt vevő katonáinak számát.

NATO
misszió
katonai misszió
Magyarország
Szijjártó Péter
Brüsszel
tanácskozás
NATO-tanácskozás

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.