Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter: új program indul a magyar vállalatok támogatásáért

2020-07-04
13:53
2020-07-04
13:59
Forrás
Közlemény
Új program indul azoknak a magyar vállalatoknak a támogatásáért, amelyek hajlandóak legalább 560 millió forint beruházást végrehajtani a járvány miatt veszélybe került munkahelyek megvédéséért.

Közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter a közzétett videóban elmondta: Magyarország megállapodott az Európai Bizottsággal abban, hogy felső korlát nélkül adhat állami támogatást azoknak a vállalatoknak, amelyek beruházásokat vállalnak a munkahelyek megvédéséért. A cégek támogatási kérelmeiket jövő héttől nyújthatják be. A támogatás összege a beruházás értékének maximum fele lehet, tehát egy 560 millió forintos beruházás esetén 280 millió forint támogatás jár - ismertette.

Kiemelte, hogy Magyarország a járvány elleni védekezés első, egészségügyi szakaszát megnyerte, és készen áll arra, hogy a magyar vállalatokkal és emberekkel összefogva megnyerje a védekezés második, gazdasági szakaszát is. Ez szerinte akkor lehetséges, ha az emberek dolgoznak, van munkahelyük, a program célja ezért az, hogy a vállalatok megőrizzék a munkahelyeket, és újakat hozzanak létre. A miniszter a videóhoz fűzött bejegyzésében azt írta: a gazdaság nem a "kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelektől", hanem az emberek munkájától lesz erős. A támogatási kérelmeket szeptember 30-ig lehet beadni, a beruházásokat pedig a következő két évben kell végrehajtani - tette hozzá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
program
vállalat
gazdaság
támogatás
560
beruházás
járvány
munkahelyek

Most

Népszerű