Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péterrel kampányolt Vučić Pancsován (Választások 2016, videó)

2016.04.05
19:53
Nagy tömeg fogadta Aleksandar Vučićot Pancsován
Nagy tömeg fogadta Aleksandar Vučićot Pancsován. A Szerb Haladó Párt elnöke keddi kampánykörútjának egyik állomásaként érkezett a Belgrádhoz közeli városba. Beszédében megígérte, hogy végigviszi a megkezdett reformokat, amennyiben bizalmat kap a választóktól. Az SZHP rendezvényén Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere is felszólalt.     Aleksandar Vučić a Belgrád melletti település főtéren tartott kampánybeszédében kiemelte: ha bizalmat kap a választóktól, még több külföldi befektetőt csábít az országba. A haladók első embere leszögezte: Szerbia polgárai kérdőre vonhatják, amennyiben nem teljesíti azokat az ígéreteket, amelyeket pártja az elmúlt időszakban megfogalmazott. Arra kéri a lakosokat, hogy április 24-én azokat a politikusokat támogassák szavazatukkal, akik a legtöbbet tették az ország talpra állításáért. Aki nem így tesz, az az SZHP vezetője szerint a keserű múltat és a balkáni országok közötti konfliktusgerjesztő politikát segítené hatalomra.



Az Szerb Haladó Párt kampányrendezvényének Szijjártó Péter volt a vendége. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere is felszólalt a tömeg előtt. A bevezetőjében szerbül köszöntötte a jelenlévőket. A magyarországi politikus úgy látja: a két állam politikai és gazdasági kapcsolata soha nem volt olyan harmonikus, mint most. Ugyan vannak még nyitott kérdések, de a fontosabb politikai és régióbiztonsági törekvések tekintetében nincsenek komoly nézetkülönbségek A magyar tárcavezető megerősítette: Budapest továbbra is támogatni fogja Belgrád eurointegrációs törekvéseit. Ez Magyarország számára gazdasági és nemzetpolitikai érdek. Ha Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává válik, az a Vajdaságban élő magyarság számára is történelmi jelentőségű – fűzte hozzá Szijjártó Péter. A magyar miniszter elmondta: ha szerbiai magyarként szavazhatna a VMSZ-re, szerbként az SZHP-re adná voksát. A haladók elnöke a nagygyűlés végén megköszönte Szijjártó Péter és a magyar kormány támogatását, majd nyomatékosította: az üres beszéd helyett kemény munkára van szükség. A tettek és a kitartás ugyanis meghozza majd a gyümölcsét – tette hozzá Aleksandar Vučić.

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.