Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Sok közös pont van Magyarország és Németország között

2018.06.06
07:16
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
Sok közös pont van Magyarország és Németország között a migrációs válság megítélésében - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Berlinben.

Sok közös pont van Magyarország és Németország között a migrációs válság megítélésében, de Magyarország elutasítja a kötelező elosztást és nem enged abból, hogy a biztonság a legfontosabb - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Berlinben a német országos közszolgálati televíziónak. A tárcavezető szerint a közös pont a külső határok védelme, amit az is mutat, hogy Magyarország és Németország is támogatja rendőrökkel a macedón-görög határ védelmét. Szijjártó azonban hozzátette, Magyarország szerint a biztonság ügyét kell az első helyre állítani. Úgy véli, a terrorveszély növekedése mindenképpen összefüggésben áll azzal, hogy „teljesen ellenőrizetlenül vándoroltak be Európába emberek ezrei és százezrei”.

Szijjártó Péter
migráns
Berlin

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.