Ugrás a tartalomra

Szijjártó: a terrorszervezetek jelentette új biztonsági kihívások miatt is szükség van a NATO-ra

2019.12.04
14:52
2019.12.04
20:41
Forrás
MTI
Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a NATO a jövőben is a világtörténelem legsikeresebb védelmi szövetsége maradjon - jelentette ki Szijjártó Péter Londonban.

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere hangsúlyozta, hogy ez különösen annak a tekintetében fontos, hogy a terrorszervezetek által használt új technológiák a biztonsági kihívások új dimenziójának megjelenésével járnak. Szijjártó Péter az észak-atlanti szövetség megalakulásának 70. évfordulójára összehívott csúcstalálkozón vesz részt. A tárcavezető kiemelte, az illegális migrációs folyamatok, különösen a Nyugat-Balkánon, nemhogy nem álltak le, de erősödnek, és ez erősíti a terrorszervezeteket is. Ezért is fontos, hogy a NATO nemcsak keletre, hanem délre is tekint - mondta Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a NATO és Ukrajna közeledését blokkoló magyarországi vétóról is beszélt. Azt mondta, Magyarország ezt akkor oldja fel, ha a kárpátaljai magyarok visszakapják az ukrán nyelvtörvény előtt őket megillető jogaikat. A külgazdasági és külügyminiszter azt is aláhúzta, nem kérnek többletjogokat a kárpátaljai magyaroknak, csak azokat, amelyekkel korábban rendelkeztek. Szijjártó arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország érdeke, hogy Ukrajna stabil, demokratikus és biztonságos ország legyen, hiszen így az ott élő magyarok is jobb helyzetbe kerülhetnek.

Szijjártó Péter

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.