Ugrás a tartalomra

Szijjártó tiltakozott az EU-nál a migrációs csomagról folytatott ENSZ-tárgyaláson történtek miatt

2018.02.24
11:35
2018.02.24
18:45
Forrás
MTI
Szijjártó Péter a szombati sajtótájékoztatóján kiemelte: teljesen mindegy, mekkora nyomás nehezedik Magyarországra, a magyar álláspont nem változik, az ország megvédi déli határát.

Botrányos, hogy az Európai Unió képviselője egy olyan közös álláspontról tájékoztatta az ENSZ-t, ami nincs, azt a hazug látszatot keltve, mintha a brüsszeli bevándorláspolitikát minden egyes tagállam támogatná - jelentette ki Szijjártó Péter azzal kapcsolatban, hogy New Yorkban a héten kezdődött globális migrációs csomag vitájában annak ellenére ismertették az unió álláspontját, hogy azt Magyarország megvétózta. A magyar külgazdasági és külügyminiszter emiatt levélben tiltakozott Federica Mogherininél, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjénél. A tárcavezető hangsúlyozta, semmilyen nyomásgyakorlásra nem változik a magyar álláspont, ahogy eddig nem fogadtak be illegális bevándorlókat, ezután sem fognak.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Az Európai Unió képviselője előadott egy nemlétező európai uniós álláspontot, az Európai Unió képviselője az ENSZ-t súlyosan átverte, amikor azt állította, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika minden tagállam egyetértését élvezi, holott ez teljesen egyértelműen hazugság, ráadásul az eljárás ellentétes az európai szerződésekkel. Mindezt úgy értékeljük, hogy ez egy bizonyíték arra, hogy az EU tényleg semmitől sem riad vissza annak érdekében, hogy ránk erőltesse a bevándorláspolitikáját.”

Szijjártó Péter
Federica Mogherini

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.