Ugrás a tartalomra

Szijjártó: további támadásokra kell felkészülni a bevándorlás elutasítása miatt

2018.01.09
15:10
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
„Mivel Magyarország a népakaratnak megfelelően nem akar bevándorló országgá válni, arra kell felkészülni, hogy ez további támadásokat fog kiváltani az EU és egyes tagállamok részéről.”

Mivel Magyarország a népakaratnak megfelelően nem akar bevándorló országgá válni, arra kell felkészülni, hogy ez további támadásokat fog kiváltani az EU és egyes tagállamok részéről - jelentette ki Szijjártó Péter az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. A külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett: a migrációs válság már három éve áll az európai politikai diskurzus középpontjában, ám továbbra is elképesztő képmutatás övezi a kérdést. Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága látogatást tesz Magyarországon, a miniszter azt mondta, hogy a testület tevékenysége "egy színház", és már kész van a Magyarországot elítélő jelentése. A bizottság bevándorló kontinenssé kívánja változtatni Európát, amivel Magyarország nem ért egyet - jelentette ki Szijjártó Péter. 

Szijjártó Péter
migránsok
EU
kvóta

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.