Ugrás a tartalomra

Szlovénia támogatja Szerbiát az európai úton

2021.05.14
14:32
2021.05.14
14:39
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök a szlovén elnököt fogadta Belgrádban.

Júliustól Szlovénia lesz az Európai Unió soros elnöke, az ország pedig támogatja Szerbiát az európai úton - ezt jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök, miután Borut Pahor szlovén elnököt fogadta Belgrádban. A szlovén elnök kijelentette, országa érdeke az, hogy a nyugat-balkáni államok minél hamarabb az EU teljes jogú tagjai legyenek.

A felek megállapították, hogy a két ország közötti árucsere-forgalom jelentősen növekedett az elmúlt 10 évben, ugyanakkor arra törekednek, hogy még több területen megtalálják az együttműködés lehetőségeket. A felek a régió helyzetét érintő kérdéseken kívül, érintették a Belgrád-Pristina párbeszéd folyamatát is.

európai integráció
Aleksandar Vučić
Borut Pahor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.