Ugrás a tartalomra

A szociáldemokraták sem díjaznák a rendkívüli választást

2017.10.29
12:29
2017.10.29
12:34
Forrás
Kurir, Tanjug
Nem lenne elég idő a megkezdett reformokat megvalósítani - mondta Rasim Ljajić.

Szerbiában sosem lehet tudni, de alapvetően nincs ok rá, hogy rendkívüli parlamenti választást írjanak ki - ezt mondta a Kurirnak Rasim Ljajić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációért felelős miniszter. A Szociáldemokrata Párt elnöke hozzátette, még azt sem tudjuk biztosan, mikor lesz a belgrádi önkormányzati választás, azt meg végképp nem, hogy lesz-e rendkívüli országos voksolás, és ha igen, ugyanakkor tartják-e majd, mint a belgrádit. Ljajić személy szerint nem ragaszkodna az előrehozott választáshoz, mert - mint mondja - ez csak lassítja a megkezdett reformokat. 1990 óta egyébként csak két kormány töltötte ki a teljes mandátumát. A kormányok átlagos működése 18 hónap.

Szerbiai Szociáldemokrata Párt

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.