Ugrás a tartalomra

A szocialisták támogatják Brnabićot (videó)

2017.06.18
15:10
A Szerbiai Szocialista Párt támogatja Ana Brnabić jelöltségét a miniszterelnöki posztra - mondta ma a szocialisták elnöke a párt elnökségi ülése után
A Szerbiai Szocialista Párt támogatja Ana Brnabić jelöltségét a miniszterelnöki posztra - mondta ma a szocialisták elnöke a párt elnökségi ülése után. Ivica Dačić arról is beszélt, hogy tárgyalni fognak koalíciós partnerükkel, az Egységes Szerbiával, ugyanis az a párt nem kívánja támogatni Aleksandar Vučić kormányfőjelöltjét. Dačić hangsúlyozta, a párton belül egyetértettek abban, hogy jó döntés volt támogatni a közös elnökjelöltet, ugyanis hatalmas győzelmet arattak a választásokon, és a koalíciós együttműködést továbbra is folytatni kívánják. Hozzátette, arra számít, hogy négy miniszteri posztot kap a pártja. (kép: Tanjug) Ivica Dačić, elnök, Szerbiai Szocialista Párt: „Slavica Đukić Dejanovićról és Aleksandar Antićról van szó. Emellett Branko Ružićot javasoljuk az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszteri posztra, valamint én maradnék az első miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter. Persze, amennyiben módosítják minisztériumokról szóló törvényt, és amennyiben megalakítják a környezetvédelmi minisztériumot, mi érdeklődünk ezen tárca iránt.”



támogatás
Ivica Dačić
SZSZP
kormányfő
szocialisták

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.