Ugrás a tartalomra

Szombaton tartja tisztújító közgyűlését a VMSZ

2019.04.30
13:14
2019.04.30
17:18
Forrás
Pannon RTV
Egyetlen jelöltként indul a VMSZ pártelnöki posztjáért Pásztor István. A jelöltállítás határidejéig nem lett más jelölt. A VMSZ szombaton tartja tisztújító közgyűlését Doroszlón.

Itt döntenek majd a közel 140 települési alapszervezettel rendelkező párt elnökének személyéről. Erről is szó volt a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában, amelynek vendége Pásztor István volt.

Pásztor István ambiciózus tervet szeretne ismertetni a szombati tisztújító közgyűlésen. Azt mondta, a következő években ötvözné a fiatalosabb lendületet a nagy tapasztalattal, ugyanis egyfajta generációváltás zajlik a VMSZ-en belül. Jómaga 63 éves, és úgy látja, van még erő benne a párt vezetéséhez.

„Úgy érzem, hogy van még bennem energia, van még bennem lendület, és nagy tapasztalattal rendelkezem. Hogyha labdarúgó hasonlattal akarnék élni, akkor az az igazság, hogy nem biztos, hogy már arra túl nagy kedvem van, hogy fölszántsam a pályát, mindenkivel ütközzek és minden labdát én szedjek össze. Erre meglesznek a megfelelő emberek, kondícióban vannak és tudnak futni. Nekem az lesz a feladatom, és erre azt gondolom, hogy képes vagyok, hogy összefogjam ezt a csapatot, hogy osztogassam a labdákat, hogy egyszerűen karaktert adjak ennek az egész előttünk álló időszaknak” - nyilatkozta Pásztor István.

Szerbia potenciális hely a Volkswagen számára, amely egy gyártelepet szeretne létrehozni a régióban – véli Pásztor István. Szerbia versenyben van, és ez jó – értékelt a VMSZ elnöke. Még nem tudni, hogyan dönt a német mamutcég, de az ország beruházások szempontjából sokkal vonzóbb, mint például öt évvel ezelőtt – hangsúlyozta Pásztor. Hozzátette: „Ez annak a jele, hogy a potenciális nagyberuházók bíznak az országban, hogy bíznak ebben a régióban, hogy értékelik a stabilitását. Nem csak a politikai stabilitásról beszélek, hanem gondolok itt arra a hihetetlen nagy fordulatra, amit a polgárok még nem éreznek a zsebükön, de ami megtörtént. Ez pedig az államháztartásnak,  a közpénzek felhasználásának a konszolidációja.”

Pásztor István a sportfejlesztések fontosságáról is beszélt. Kiemelte, hogy a TSC feljutott a szerbiai Szuperligába, és épül egy új stadion is Topolyán. A VMSZ elnöke kiemelte, hogy örömmel tölti el, hogy ilyen nagy sikereket ér el a vajdasági futballcsapat.

Pásztor István
VMSZ

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.