Ugrás a tartalomra

Tamási Áron-emlékévet indít a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság

2022.01.11
17:41
2024.02.05
19:49
Forrás
Pannon RTV
A 125 éve született székely-magyar író életműve köré szerveződő események január 22-én Marosvásárhelyen indulnak.

Tamási Áron neve hívószó az összmagyarság számára. Az emlékévvel szeretnénk újra bemutatni az írót, életművét, műveit közelebb hozni a fiatalokhoz - mondta Potápi Árpád János államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján: Amikor Tamási Áron emlékévet hirdetünk, akkor egy olyan emlékévet hirdetünk, amely emlékévnek a programjai, eseményei összefogják a magyar közösségeket az egész világon. Éppen ezért ezeket a rendezvényeket szeretnénk is elvinni a magyar közösségekhez, szeretnénk Tamási Áront újra bemutatni és azt is szeretnénk, hogy ha Tamási Áron hívószava pedig a magyar közösségeket erősítené meg bárhol is éljenek.”

A fővédnök Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke, a rendezvények lebonyolítója pedig a Magyarság Háza. A Tamási Áron emlékév főbb programjairól A. Szabó Magda projektvezető beszélt a tájékoztatón:Lesz novellapályázat, lesz Kárpát-medencei középiskolásoknak meghirdetett Tamási illusztrációs verseny. Lesz a diaszpóra magyarságának Tamási Áron prózamondóverseny, amelyet telefonnal rögzíthetnek, mert nem tudjuk, hogy milyen lesz az év, és úgy juthat majd el hozzánk és feltehetően a honlapon látszik majd.”

Az emlékév alkalmából díszkiadásban jelenik meg Tamási Áron leghíresebb műve, az Ábel-trilógia. Születnek tanulmánykötetek és folyóirat-emlékszámmal is tisztelegnek az író előtt. Az emlékév január 22-én, a magyar kultúra napján indul a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

Tamási Áron-emlékév
Nemzetpolitikai Államtitkárság
Magyarország
Potápi Árpád János

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.