Ugrás a tartalomra
Vajdaság

A tartomány támogatja az újvidéki zsidó hitközséget

2022.01.19
16:09
Forrás
Közlemény
Mirko Štarkkal, az újvidéki zsidó hitközség újonnan megválasztott elnökével találkozott ma Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

Pásztor a tartomány támogatásáról biztosította Štarkot, emellett a zsidó kulturális örökség fontosságáról és Újvidék zsidó hagyományainak tiszteletben tartásáról beszélgettek. Szó esett több helyi szakrális épület felújításának lehetőségéről is. Az újvidéki zsidó hitközség elnöke elmondta, a szabadkai zsinagóga követendő példa és a város büszkesége. A zentai zsinagóga rekonstrukciós munkálatai is nagyszerű üzenetet hordoznak. Mirko Štark továbbá beszámolt a zsidó hitközség közelgő, 2022-es évi rendezvényeiről is. Elhangzott, aktívan részt vesznek az Újvidéki Európa Kulturális Fővárosa kapcsán megszervezésre kerülő rendezvényeken is.

zsidó Hitközség
Mirko Štark
Újvidék
Pásztor István

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.