Ugrás a tartalomra

Tartós megoldást vár a törökkanizsai migránshelyzetre Pásztor István - a szerb miniszterelnökkel találkozott a VMSZ elnöke

2021.07.12
13:48
2021.08.20
15:57
Forrás
Facebook/Pásztor István
A Vajdasági Magyar Szövetség elnökének Facebook-bejegyzése szerint tájékoztatta a szerb kormányfőt a törökkanizsai községben uralkodó tarthatatlan, megdöbbenést és végső elkeseredést okkal kiváltó migránshelyzetről.

Ana Brnabić szerb kormányfővel tárgyalt Belgrádban Pásztor István. A VMSZ vezetője szerint se a majdányiakat, se a rábéiakat, se másokat nem hagy cserben, nem feledkezik meg róluk, és ez soha nem is fordulhat elő. Pásztor tartós és megnyugtató, elfogadható megoldást kért a miniszterelnöktől, olyant, mint Siden. A találkozón a felek beszéltek az aracsi pusztatemplom felújításáról, és a szerb művelődési minisztériumnak az építkezés pénzelésében vállalandó szerepéről. A magyar párt elnöke arról is ír, hogy beszéltek a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról, és az útlevél- és vámellenőrzés gördülékenységének fontosságáról, hogy a tervezett negyven perces menetidő adminisztratív okok miatt ne hosszabbodjon meg. Pásztor bejegyzésében hozzátette: újból meggyőződött Ana Brnabić miniszterelnök asszony gyakorlatiasságáról, nyitottságáról és segítőkészségéről.

Ana Brnabić
migráns
Majdány
Rábé
aracsi pusztatemplom
vasútvonal
Vajdasági Magyar Szövetség
Pásztor István

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.