Ugrás a tartalomra

Thachi feloszlatta a koszovói parlamentet

2017.05.10
21:27
Miután szerdán a koszovói parlament megszavazta a kormány ellen beadott bizalmatlansági indítványt, és ezzel megbukott Isa Mustafa kormánya, Hashim Thachi koszovói elnök kiadta a parlament feloszlatására vonatkozó rendeletet
Miután szerdán a koszovói parlament megszavazta a kormány ellen beadott bizalmatlansági indítványt, és ezzel megbukott Isa Mustafa kormánya, Hashim Thachi koszovói elnök kiadta a parlament feloszlatására vonatkozó rendeletet. Ezzel lehetővé vált, hogy kiírják az előrehozott parlamenti választásokat Koszovóban. A voksolást 45 napon belül kell megtartani. A dolgok jelenlegi állása szerint a választásokra június 11-én vagy 18-án kerülhet sor. (fotó: Tanjug/AP)

Kapcsolódó hír:

Megbukott a koszovói kormány

A parlament megszavazta a kormány ellen beadott bizalmatlansági indítványt, ami azt jelenti, hogy Isa Mustafa kormánya megbukott, és júniusban előrehozott parlamenti választást tartanak. A bizalmatlansági indítványt az ellenzéki Önrendelkezés és a Szövetség Koszovó Jövőjéért tagjai, valamint tizenkét kormánypárti képviselő adta be, és végül a nagyobbik kormánypárt, a Koszovói Demokrata Párt is támogatta. A 120 fős törvényhozás 78 képviselője támogatta a bizalmatlansági indítványt, 34 ellenezte a voksoláskor. Az ellenzék azért kezdeményezte a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, mert szerinte a kabinet nem tartotta be a kampány idején tett ígéreteit, és az utóbbi időszakban az ország parlamentje sem tudott fontos törvényeket meghozni. Az ellenzék hónapok óta bojkottálta a munkát, korábban pedig könnygázgránátokkal lehetetlenítette el az ülések megtartását.
parlament
Koszovó
választások
Hashim Thaçi

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.