Ugrás a tartalomra

Thaci kiszélesítené a koszovói biztonsági erők hatáskörét

2017.03.08
08:03
A koszovói biztonsági erők hatáskörének növelését javasolta Hashim Thaci koszovói elnök
A koszovói biztonsági erők hatáskörének növelését javasolta Hashim Thaci koszovói elnök. Ehhez alkotmánymódosításra lenne szükség, ezt azonban a kisebbségi szerb politikusok ellenzik, támogatásuk nélkül viszont nincs meg az alaptörvény módosításához szükséges kétharmados többség a parlamentben. Hashim Thaci törvénymódosítási kezdeményezése nyomán a biztonsági erők hatásköre szinte már egy hadseregével vetekedne. A javaslat szerint a biztonsági erők feladatai között a jövőben Koszovó függetlenségének és területi egységének a megóvása is szerepelne. A hadsereg felállításától a koszovói politikusok azt várják, hogy elősegíti az ország NATO-csatlakozását. Members of Kosovo Security Force (KSF) attend a ceremony marking the 19th anniversary of Kosovo Liberation Army (KLA) Commander Adem Jashari death, in capital Pristina, Kosovo in this photo taken on Sunday, March 5, 2017. Kosovo's president asked parliament on Tuesday March 7, 2017, to transform the country's lightly armed security forces into a regular army, a move likely to anger Serbia. (AP Photo) Az ötezer hivatásos katonából és háromezer önkéntesből álló koszovói hadsereg felállításáról hosszabb ideje tárgyalnak Koszovóban. (Vajma, fotó: Tanjug/AP)
Koszovó
Hashim Thaçi
biztonsági erők
hatáskör

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.