Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Theresa May hálás a bizalmi szavazás eredményéért

2018-12-13
07:38
2018-12-13
12:15
Forrás
MTI
Theresa May brit miniszterelnök szerda este közölte, hogy meghallgatta azok szavát is, akik a kormányzó Konzervatív Párt által kezdeményezett bizalmi szavazáson ellene voksoltak.

A 317 fős tory frakció tagjai közül 200-an szavaztak bizalmat a kormányfőnek, 117-en viszont a bizalmatlansági indítványra voksoltak. Theresa May kijelentette: hálás az eredményért, "jelentősnek" nevezte ugyanakkor az ellene voksoló tory képviselők számát és hozzátette, az ő érveikre is odafigyelt.

May közölte: ma részt vesz az Európai Unió csúcsértekezletén, ahol jogi és politikai biztosítékokat fog kérni azoknak az aggályoknak az elsimítására, amelyeket a képviselők felvetettek a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás kapcsán.

Theresa May
Konzervatív Párt
bizalmi szavazás

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű