Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Theresa May hálás a bizalmi szavazás eredményéért

2018-12-13
07:38
2018-12-13
12:15
Forrás
MTI
Theresa May brit miniszterelnök szerda este közölte, hogy meghallgatta azok szavát is, akik a kormányzó Konzervatív Párt által kezdeményezett bizalmi szavazáson ellene voksoltak.

A 317 fős tory frakció tagjai közül 200-an szavaztak bizalmat a kormányfőnek, 117-en viszont a bizalmatlansági indítványra voksoltak. Theresa May kijelentette: hálás az eredményért, "jelentősnek" nevezte ugyanakkor az ellene voksoló tory képviselők számát és hozzátette, az ő érveikre is odafigyelt.

May közölte: ma részt vesz az Európai Unió csúcsértekezletén, ahol jogi és politikai biztosítékokat fog kérni azoknak az aggályoknak az elsimítására, amelyeket a képviselők felvetettek a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás kapcsán.

Theresa May
Konzervatív Párt
bizalmi szavazás

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.