Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Theresa May hálás a bizalmi szavazás eredményéért

2018-12-13
07:38
2018-12-13
12:15
Forrás
MTI
Theresa May brit miniszterelnök szerda este közölte, hogy meghallgatta azok szavát is, akik a kormányzó Konzervatív Párt által kezdeményezett bizalmi szavazáson ellene voksoltak.

A 317 fős tory frakció tagjai közül 200-an szavaztak bizalmat a kormányfőnek, 117-en viszont a bizalmatlansági indítványra voksoltak. Theresa May kijelentette: hálás az eredményért, "jelentősnek" nevezte ugyanakkor az ellene voksoló tory képviselők számát és hozzátette, az ő érveikre is odafigyelt.

May közölte: ma részt vesz az Európai Unió csúcsértekezletén, ahol jogi és politikai biztosítékokat fog kérni azoknak az aggályoknak az elsimítására, amelyeket a képviselők felvetettek a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás kapcsán.

Theresa May
Konzervatív Párt
bizalmi szavazás

Most

10:39, Frissítve: 13:09

Virágzik a tavaszi hérics

A száraz homok- illetve löszgyepek élénksárga tavaszi virága Közép-Bácskában csupán a Krivaja patak lipári völgyében található meg.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.