Ugrás a tartalomra

Tizedik napja a barikádokon

2022.12.19
14:37
Forrás
Szerbiai RTV
Koszovó északi részén a szerbek pedig a tizedik napja kitartanak a barikádokon Zvečan, Zubin Potok és Leposavić településeken.

A letartóztatott polgártársaik szabadon bocsátását követelik. Az általános iskolások ma visszatérnek az iskolába, a középiskolások online követik az órákat. Ugyancsak tíz napja, hogy a koszovói rendőrség lezárta a Jarinje és Brnjak adminisztratív átkelőket. A KFOR bejelentette, hogy megelőzésképpen biztonsági okokból növelte jelenlétét a jarinjei átkelőnél.

Négy szerb tulajdonban lévő üzlet ablakait törték be Kosovska Mitrovica etnikailag vegyes negyedében. Petar Petković az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy már egyértelmű milyen szándékkal küldték a koszovói rendőrséget az etnikailag vegyes területekre. A Koszovó-ügyi iroda igazgatója hozzátette, a tapasztalat azt mutatja, hogy a nemzetek ellen irányuló erőszak mindig a vagyonuk elleni támadásokkal kezdődik. Ezért szükséges, hogy az UNMIK, vagyis az ENSZ Ideiglenes Adminisztrációs Koszovói Missziója és a KFOR sürgősen kiálljon az ott élő szerbek vagyonának védelme mellett.

Szerbia
Koszovó
Észak-Koszovó
barikád

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.