Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Több pénzzel gazdálkodik az MNT

2020.12.11
15:38
2020.12.11
16:44
Forrás
Pannon RTV
Módosult a Magyar Nemzeti Tanács költségvetése, erről ma elektronikusan szavaztak a testület tagjai. A járványhelyzet ellenére a tervezettnél több mint 14 százalékkal sikerült növelni a bevételeket és a kiadásokat.

A testület jóváhagyta a Szekeres László Alapítvány jövő évi munka- és pénzügyi tervét. Ennek fontos tétele a szomszédos telek megvásárlása, ahol újabb tantermekkel és közösségi terekkel bővül majd a VM4K. Emellett tanárlakásokat vesznek a Szabadkára utazó vendégelőadók elszállásolására.

A testület ismét megválasztotta a Pannónia Alapítvány műsorigazgatójának Kozma Zoltánt, aki jelenleg az MNT Tájékoztatási Bizottságának elnöke is.

Pannon RTV

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: „Ami ugyancsak jó hír, hogy valamennyi tétel növekedett, legnagyobb mértékben viszont a helyi önkormányzatok támogatása. Ez arról árulkodik, hogy nagyon sikeres együttműködést tudtunk kialakítani ebben a szerencsétlen helyzetben, és ott, ahol kellett, az önkormányzatokat igyekeztünk támogatni, ugyanakkor ők is a nemzeti tanácsnak a támogatását növelték ilyen szempontból, tehát erre a 33%-os növekedésre soha nem volt példa az elmúlt időszakban.”

MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Hajnal Jenő
költségvetés
Kozma Zoltán
Pannónia Alapítvány

Most

20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.
19:47, Frissítve: 19:54

Sorsok, emberek

A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.
19:00, Frissítve: 19:06

Legrendezettebb udvar Temerinben

Ismét megszervezték a legrendezettebb udvar elnevezésű kertépítő versenyt Temerinben. Az előző évektől eltérően most községi szinten hirdették meg a pályázatot. Idén több mint húszan mutatták be udvarukat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.