Ugrás a tartalomra

Több pénzzel gazdálkodik az MNT

2020.12.11
15:38
2020.12.11
16:44
Forrás
Pannon RTV
Módosult a Magyar Nemzeti Tanács költségvetése, erről ma elektronikusan szavaztak a testület tagjai. A járványhelyzet ellenére a tervezettnél több mint 14 százalékkal sikerült növelni a bevételeket és a kiadásokat.

A testület jóváhagyta a Szekeres László Alapítvány jövő évi munka- és pénzügyi tervét. Ennek fontos tétele a szomszédos telek megvásárlása, ahol újabb tantermekkel és közösségi terekkel bővül majd a VM4K. Emellett tanárlakásokat vesznek a Szabadkára utazó vendégelőadók elszállásolására.

A testület ismét megválasztotta a Pannónia Alapítvány műsorigazgatójának Kozma Zoltánt, aki jelenleg az MNT Tájékoztatási Bizottságának elnöke is.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: „Ami ugyancsak jó hír, hogy valamennyi tétel növekedett, legnagyobb mértékben viszont a helyi önkormányzatok támogatása. Ez arról árulkodik, hogy nagyon sikeres együttműködést tudtunk kialakítani ebben a szerencsétlen helyzetben, és ott, ahol kellett, az önkormányzatokat igyekeztünk támogatni, ugyanakkor ők is a nemzeti tanácsnak a támogatását növelték ilyen szempontból, tehát erre a 33%-os növekedésre soha nem volt példa az elmúlt időszakban.”

MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Hajnal Jenő
költségvetés
Kozma Zoltán
Pannónia Alapítvány

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.