Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Több száz milliárd dollárral emelkedik a NATO-szövetségesek védelmi kiadása

2019-12-04
16:25
Forrás
MTI
A hírt a NATO főtitkára jelentette be a londoni csúcstalálkozó zárónapján.

Több száz milliárd dollárral emelkedik a következő években a NATO-tagországok összesített védelmi költségvetése – jelentette be a szövetség Londonban tartott vezetői találkozójának végén a NATO főtitkára. Jens Stoltenberg a szervezet megalakulásának 70. évfordulója alkalmából összehívott csúcstalálkozó zárónapján tartott sajtóértekezletén közölte: hatodik éve folyamatosan növekednek a szervezet védelmi kiadásai, és az európai NATO-tagországok és Kanada ebben az időszakban 130 milliárd dollárral növelték védelmi kiadásaikat. Stoltenberg szerint döntés született arról, hogy az Egyesült Államokon kívüli NATO-szövetségesek 2024-ig 400 milliárd dollárral növelik tovább a védelemre költött kiadásaikat.

NATO
NATO-csúcs
London
védelmi kiadások
Jens Stoltenberg

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.