Ugrás a tartalomra

Törvénymódosítás az egészség védelme érdekében

2020.05.08
16:00
2020.05.08
17:11
Forrás
Pannon RTV
A választási törvények módosítása szerepelt ma napirenden a belgrádi köztársasági parlament ülésén.

A képviselők elé azok az indítványok kerültek, amelyek értelmében a június 21-re bejelentett köztársasági, tartományi és önkormányzati választásokon induló pártok és tömörülések támogatására gyűjtött aláírásokat nem csak a közjegyzők hitelesíthetik, hanem az önkormányzatokban dolgozó felhatalmazott személyek is. A délelőtti incidenst követően a beterjesztő nevében Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter elmondta, hogy a rendkívüli állapot visszavonása után is nehézségekbe ütközik az egészségügyi óvintézkedések miatt a listaállításhoz szükséges támogatói aláírások gyűjtése. Az alapfokú bíróságok és bírósági kirendeltségek csak azokban az önkormányzatokban végezhetik ezt a feladatot, ahol nincsenek közjegyzők.

Branko Ružić, államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, Szerbia: „A szándék az volt, hogy megnöveljük a felhatalmazott hitelesítők számát, ezzel pedig pedig csökkenthetjük annak a veszélyét, hogy nagyobb gyülekezések jöjjenek létre a választási aktivitások során, hogy ne legyen túl nagy a személyek száma a helyiségekben és az illetékes szervek helyiségei előtt. Ez a jelenlegi körülmények között nem lenne kívánatos, figyelembe véve az ajánlásokat, amelyeket Szerbia központi egészségügyi stábja gyakorlatilag naponta közöl. Mindenképp a legfontosabb a nemzet egészsége kell, hogy legyen. Továbbra is alkalmazni kell az intézkedéseket ennek a szörnyűségnek a terjedése ellen.”

törvény
módosítás
parlament
közjegyző
hitelesít
önkormányzat
Branko Ružić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.